Сьогодні у Львові вшановують пам’ять Патріарха Мстислава УАПЦ

1-94fc5101e3e5ef112cab12de56a9a89d

Сьогодні, 10 червня, у Львові тривають урочисті заходи, присвячені 120-річчю від дня народження та 25-річчю від дня упокоєння Святійшого Патріарха Мстислава УАПЦ (в мирі Степан Іванович Скрипник).

Про це інформує прес-центр Львівської міської ради.

Завершилась панахида за Святійшим Патріархом Мстиславом (Успенська церква м. Львова, вул. Руська, 5), участь у якій взяли представники духовенства УАПЦ, миряни та представники міської влади.

«Щоб досягнути нового, кращого життя, ми повинні вшановувати наших духовних лідерів, провідників Христової Церкви. Адже в тяжкі часи вони не зрадили своєї віри, своєї землі, не побоялись стояти на сторожі правди, залишатись вірними Україні у найважчих випробуваннях, взяли на себе відповідальність за долю цілої нації. Такою людиною був і Патріарх Мстислав, справжній духовний Батько українського народу, праведник, який гідно прожив своє життя, став живим символом правди і честі для всіх нас», — наголосив Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.

«Я особисто не був знайомим із Патріархом Мстиславом, але те, що я чув із розповідей про нього, з книг, справді вразило мене. Він був дуже сильною людиною. Він робив те, чого вимагала його доба, ніколи не кривлячи душею. Такі люди отримують славу та визнання з часом. І лише на віддалі ти бачиш великий внесок, який ці сподвижники зробили для Церкви Христової і для цілого українського народу. Це велика честь, що наше місто має поєднану історію з Патріархом Мстиславом. Також я переконаний, що вулиці Патріарха Мстислава у Львові бути. Вірю, що мудрі депутати Львівської міської ради виконають свій обов’язок. Хочу подякувати всім, хто сьогодні прийшов сюди вшанувати пам’ять Патріарха. Він завжди буде жити в наших серцях, бо це велика Людина і великий Душпастир», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Програма заходів із вшанування пам’яті Патріарха Мстислава також передбачає:

16:00 год. — урочиста академія у Палаці творчості дітей та юнацтва (вул. Вахнянина, 29).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: