Вісім продуктів, з якими несподівано добре смакують полуниці

_101946700_3fd7e716-7dc9-4979-bebe-9f540005c230

Кулінари Food Programme трохи поекспериментували з полуницями й підібрали для вас вісім найнеочікуваніших поєднань. Ці поради можуть здатися дещо незвичними, але повірте - насправді це дуже смачно.

Наступного разу, коли поставите на стіл полуниці, обов'язково скуштуйте хоча б одну з цих страв. І тоді сезон полуниць неодмінно потішить вас новими смаками.

1. Авокадо

В останньому випуску Food Programme шеф-кухар Джеремі Лі згадував, як у 1980-х рестораторка Пру Лі подала йому авокадо під полуничним соусом. Здавалося б, геть несумісні інгредієнти (що цілком у дусі 1980-х!). Але виявилося, що це напрочуд смачно.

Тож наступного разу, коли будете їсти полуниці, радимо хоч ненадовго повернутись у 80-ті.

2. Шпинат

Особливо вдало поєднується в салаті. Полуниці підсолоджують його кислинку, а друзів і родичів приємно вразить те, що ви змішали в мисці фрукти з овочами. Шпинат слід порізати дуже дрібно.

3. Чорний перець і бальзамічний оцет

О, так. Шеф-кухар Найджел Слейтер називає чорний перець і бальзамік чемпіонами серед інгредієнтів, які розкривають смак полуниці. "Додайте зовсім трохи, - радить він. - На перший погляд, це шаленство. Але ж працює".

4. Ревінь

Ревінь - чудова сезонна рослина, що не потребує особливої уваги. Він робить смак полуниць виразнішим, особливо коли ягоди ми їмо не в сезон. Пропонуємо кілька порад із догляду за ревеневим кущем.

5. Чилі

Якщо ви раптом переборщили з перцем чилі у страві, то знайте, що його гостроту найкраще зменшує солодке. У цьому випадку вас врятують полуниці. Або ж зваріть полуничне варення з перцем чилі.

Також скористайтесь полуницями як секретним інгредієнтом, коли наступного разу готуватимете чилі. Ми нікому не розкажемо.

6. Риба

Ви не помилилися - часом і таке поєднання буває вдалим. У Food Programme є відмінний рецепт палтуса під глазур'ю з полуниць і перцю халапеньйо та з полуничним соусом сальса. Спробуйте приготувати. І як нам вже відомо з попереднього пункту, полуниці пом'якшують гостроту перцю. Смакота.

7. Розмарин

Усі ми в курсі, що з полуницями прекрасно смакує м'ята. Але розмарин і полуниці - теж райське поєднання. Якось скуштуйте.

Ще одне чудове сполучення смаків - полуниці з базиліком. Яскравий приклад того, що зелень із горщика на кухонному підвіконні годиться не лише для приготування традиційних страв.

8. Солоний сир

Козячий сир, фета чи горгонзола. Особливо смачно, якщо додати полуниці до салату, в якому є козячий сир чи фета. Поєднання солоного і солодкого - це божественно.

Окрім усього переліченого, не оминайте увагою і класичний британський десерт - полуниці з вершками. І, авжеж, розкошуйте коктейлем "Пімз".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: