У Львові відкрили новий центр з надання послуг у сфері ДРАЦС європейського зразка (фото)

IMG_2536

Сьогодні, 11 червня, в рамках візиту міністра юстиції Павла Петренка у Львові відкрили центр європейського зразка з надання послуг у сфері ДРАЦС - «OpenSpace».

Такий центр є третім в Україні, до того «OpenSpace» відкрили в Києві та Одесі, передає кореспондент Дивись.info.

Зокрема, за спрощеною процедурою тут реєструватимуть малюків, подаватимуть документи на одруження, зміну імені та прізвища, повторну видачу документів.

Як зазначив міністр юстиції України Павло Петренко, більшість послуг надаватимуться тут за лічені хвилини. «Від 3-х до 30-и хвилин тут можна буде отримати всі ці сервіси», - наголосив Павло Петренко.

За його словами, це нова сучасну ініціатива Міністерства юстиції України, яка фактично створює максимальну прозорість, швидкі і доступні сервіси.

«Львів є одним із лідерів в цій ініціативі, тому що тільки в кінці минулого року ми створили перший центр у Києві, а минулого тижня приєдналася Одеса до цієї ініціативи. А вже сьогодні ми відкриваємо сучасний центр надання сервісів Міністерства юстиції у Львові, який охоплює 12 найбільш затребуваних сервісів», - розповів Петренко.

Міністр юстиції також заявив, що такі центри найближчим часом з'являться у всіх містах.

«Це той стандарт, який повинен бути в кожній області. Наша амбітна ціль, щоб такі центри «OpenSpace» з'явилися по всій Україні. Зараз на черзі Вінниця, Ужгород, Херсон, Суми, Чернігів. Фактично, я думаю, що до наступного року ми покриємо всю країну і це буде хороший тренд», - зазначив Павло Петренко.

Він також відзначив відкритість та прозорість надання послуг в «OpenSpace». «В такому відкритому офісі немає можливості закритися у маленькому кабінеті та вимагати хабар чи створювати перепони у видачі документів», - запевнив міністр.

За його словами, в залежності від потоку громадян, Міністерство юстиції розглядатиме можливість відкривати і наступні сервісні центри в інших районах Львова.

«Такий центр обслуговує  на день в середньому 100-150 людей. Цього абсолютно достатньо, щоб отримати якісну послугу і не стояти в черзі», - додав Петренко.

Свою чергою, начальниця Управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська пояснила, що новий сервісний центр працює в форматі того, що в електронній черзі людина отримує квиток, сідає, очікує чергу, яка буде недовгою та якісно отримує послуги.

«Крім того, є можливість оплатити послугу відразу на місці, тобто не потрібно йти до банківських установ. У нас працює термінал, в якому є можливість розрахуватися, отримати квитанцію та повернутись за документом», - розповідає Ірина Дубиківська.

Поруч із цим, пані Ірина відзначила, що в Мінюсті вже багато років існує питання децентралізації повноважень та питання екстериторіальності. «Таким чином отримати свідоцтво про народження, витяг із реєстру та будь-який документ в межах України можна тут незалежно від прив'язки, де складений той запис і де зареєстрована людина», - пояснила Дубиківська.

«Проте, залишається за місцем проживання реєстрація смерті та зміна імені», - додала вона.

Новий центр знаходиться за адресою вул.Франка, 157

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: