У Львові назвали дату, коли відкриють для проїзду вулицю Личаківську (фото)

IMG_2562

Вулицю Личаківську планують відкрити повністю для проїзду громадського транспорту та трамваїв вже із 1 вересня. 

Про це сьогодні, 12 червня, під час огляду ремонту дороги заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, вже із 15 липня мають відкрити проїзд від вул. Долішньої на вул. Личаківську.

«Всі складні роботи тут вже виконали, потрібні лише час і погодні умови, а також щоб були якісні поступлення коштів у місцевий бюджет, щоб завершити до кінця», - пояснив Садовий.

«Кільце зробили дуже якісно. Спочатку планували робити кільце іншого радіусу. Але для цього треба було би забрати 30 дерев. Ми тим проектом не пішли, ми відновили кільце по тому маршруту, який був раніше. Повністю проклали новий колектор, який був аварійний, кілька разів провалювався. Зараз кладуть бетонні плити, будемо брукувати», - відзначив міський голова Львова.

Він також розповів, що закуповуючи нові автобуси, додадуть ряд нових сучасних автобусів і в цьому напрямку.

«Ми повинні подбати про Рясне-2, бо там проблеми, і цей район — Кривчиці, Винники — тут треба дати ряд нових, сучасних, якісних автобусів, щоб люди відчули комфорт і повагу до себе», - відзначив мер Львова.

Садовий також повідомив, що вартість проекту становить 6 млн євро, який фінансується спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Окрім того він повідомив, що тут буде нове, якісне освітлення.

«Та частина вул. Личаківської, яку ми зробили, кардинально відрізняється по нічному освітленню від тої частини, яка робилась раніше. Новітні технології дають свій результат», - додав міський голова.

Своєю чергою, в.о директора ЛПК «Львіватодор» Роман Познанський розповів, що по вулиці Личаківській проектом не передбачено велодоріжок, оскільки ширина вулиці не дозволяла б зробити це належним чином.

«Щодо тротуарів для маломобільних осіб, - каже Познанський, - тут враховані також і їхні інтереси та будуть облаштовані пандуси, щоби люди могли безперешкодно пересуватися».

«Зараз проводять завершальні роботи з ремонту каналізації, виконують роботи з влаштування тротуарів та дорожньої частини на ділянці від вул. Черемшини до вул. Пасічної. На розворотному кільці на вул. Пасічній також тривають роботи: влаштовують трамвайні плити, після цього буде прокладання самої колії», - пояснив в.о. директора ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, 25 березня 2017 року розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічної з розворотним кільцем). Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». Орієнтовна вартість робіт 6 млн. євро. В межах ремонту проводиться капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі та інженерних мереж, зокрема колектора.

Реконструкція вулиці здійснюється у три етапи. Перший етап — це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечникова. Другий етап — роботи на ділянці від вул. Круп’ярської до вул. Б. Котика. І третій етап — від вул. Б. Котика до вул. Пасічної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: