У Львові та Києві відбудеться Міжнародний музичний маратон Василя Сліпака

1bc7bd686cd00d99fd7ab1feb621a53b_XL
Фото: Стожари

Розпочнеться Маратон W LIVE 29 червня неподалік Майдану Незалежності — у Великому залі Національної музичної академії України, який тепер носить ім’я Василя Сліпака.

Як повідомляє Zik, там прозвучить прем’єрне виконання «Petite MESSE SOLENNELE» Джоаккіно Россіні, твір, що створив композитор створив на 71-му році життя за своїм естетичним розмахом є одним з найвизначніших творів маестро.

Музика «Petite MESSE SOLENNELE» є сповненою світла і життя, і таким чином пояснення своїй назві: імовірно, Россіні не хотів, щоб трагічні образи переважали у думках слухачів цієї музики над почуттям надії й віри в перемогу світла і добра. Тривалість — 80 хв. Прем’єрне виконання.

Французькі солісти Перін Медоф (сопрано), Гоша Ковалінська (мецо-сопрано), Гійом Дюссо (бас), Пабло Вегуліа, (тенор, США) виконають «Petite MESSE SOLENNELE» разом із Львівською державною академічною чоловічою хоровою капелою «Дударик», Камерним хором «Gloria» та Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під батутою Володимира Сивохіпа.

Почути цей твір можна буде також наступного дня, 30 червня, у Львові у концертному залі Львівської обласної філармонії.

А 1 липня французькі співаки вийдуть на сцену втретє, цього разу під батутою диригента з Франції Ніколаса Краузе й у супроводі Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», аби виконати вибрані арії з опер — адже саме опера була основною «стихією» Василя Сліпака як співака. Окрім того на заключному концерті маратону звучатиме оркестрова музика Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса.

Доля Василя Сліпака стала символом пронизаним філософським змістом. Символом, що спонукає задуматися. Для людини мистецтва трансцендентне, духовне, і фізичне, часто змішані в одне нерозривне ціле. Тож і на війні Василь залишився мистцем, Міфом.

Філософські, моральні відчуття змусили Василя Сліпака пожертвувати власним життям задля життя інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: