В Україні змінили правила закордонних грошових переказів

49_main

Національний банк України (НБУ) вніс зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Відповідну постанову правління регулятора №62 від 7 червня опубліковано на сайті НБУ. Документ набуває чинності 12 червня.

Згідно з повідомленням прес-служби регулятора, це створює можливості для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг та розширення кола учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переказ з-за кордону.

Банкам та їхнім клієнтам (фізичним особам-резидентам) надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технологіїPaperless під час переказів іноземної валюти. Так, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтвердних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків у іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтвердних документів, поданих фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їх подальшого зберігання.

Кром того, фізичні особи отримують можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати у гривні переказ в іноземній валюті за межі України, а також за рішенням відправника переказу, що ініційований із-за кордону в іноземній валюті, отримати такий переказ в Україні в гривні (тобто, у валюті, відмінній від валюти його ініціювання).

Нагадаємо, що за підсумками 2017 обсяг грошових переказів в Україну зменшився до $2,4 млрд, або на 4,4% порівняно з 2016 роком ($2,5 млрд). З України перекази також скоротилися - на 18,8% до $286 млн, тоді як у 2016 році вони становили $352 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: