«Здорове місто»: у медичних містечках Львова провели понад 10 тисяч обстежень

TLBL6317
Фото: Самопоміч» - Львів

Впродовж двох тижнів кожен львів’янин мав змогу безкоштовно проконсультуватись у спеціалістів та пройти медичне обстеження на профілактичній акції «Здорове місто».

Цього року у медичних містечках провели понад 10 тисяч обстежень та у більш як тисячі відвідувачів було виявлено патології, повідомляє прес-служба ЛМР.

Зазначається, що найбільш популярними серед відвідувачів були консультації щодо індексу маси тіла, вимірювання артеріального тиску, рівня глюкози у крові, флюорографія та ультразвукова діагностика молочних залоз.

За результатами акції, впродовж двох тижнів у більш ніж 14% обстежених виявили відхилення від норми.

«Найбільша кількість відхилень від норми було виявлено у обстежених з підвищеним рівнем цукру в крові — 29%. Також на додаткове обстеження направлено: під час обстеження молочних залоз у жінок — 22%, з відхиленням зору — 21%. Проблема підвищеного артеріального — це проблема, що присутня у всьому світі», - йдеться в повідомленні.

Акція показала, що багато людей переймаються гіпертонією.

Рання діагностика цієї хвороби допоможе уникнути інфаркту чи інсульту у майбутньому.

Так, з проблемами артеріальної гіпертензії — виявлено 20% обстежених, з проблемами серця — 18%.

Крім того, у 16 обстежених виявлено підозру на туберкульоз. Серед дітей, які взяли участь у акції, більше ніж в половини було виявлено відхилення від норми: було обстежено 740 тисячі дітей, з них 429 скеровано на дообстеження. Це — 58%.

Цьогоріч на всіх локаціях працювали ще й пункти консультування щодо вибору сімейного лікаря та підписання декларацій. У Львові наразі підписано понад 180 тисяч декларацій. У рамках акції «Здорове місто» було проведено 565 таких консультацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: