25-й Форум видавців у Львові відкриє Порошенко

IMG_2416

Урочисте відкриття Форуму відбудеться 19 вересня. У заході візьме участь Президент України Петро Порошенко.

 

У літературному фестивалі в рамках Форуму візьмуть участь автори з 25 країн світу.

У вівторок, 12 червня, відбулась прес-конференція присвячена 25 Форуму видавців у Львові.

Фокусна тема  –  Ринок свободи

У межах фокусної теми ми хочемо поговорити про те, як кожен з нас «торгує» своїми уявленнями про свободу під тиском обставин: щоразу підвищуючи або знижуючи ставки. Про те, як визначається ціна на свободу, залежно від умов торгівлі та суб’єкту, який стає її споживачем. Про спекуляції поняттями свободи, які активно використовуються у пропаганді.

Хто приїде на 25-й Форум видавців у Львові

Почесними гостями стануть американські письменниці Марсі Шор  та Енн Епплбом,   Урочисте відкриття відбудеться за участі Президента України Петра Порошенка. Традиційно відбудеться Міжнародний літературний фестиваль, який відвідають автори з 25 країн, Міжнародний бібліофорум, Благодійна акція для людей похилого віку «Третій вік: задоволення від читання». Книжковий ярмарок де Форум об’єднає 250 видавництв з усіх областей України!

Читайте такожЩо цікавого готує ювілейний 25-й Форум видавців у Львові 

Цього року традиційно відбудеться Ніч поезії та музики.  Запрошеними гостями стали гурт: «Karbido», які презентуватимуть нову програму  та гурт OY Sound System. Куратором ночі став Олег «Мох» Гнатів, – зазначає програмна директорка Софія Челяк

Оновлений Форум

Під час прес-конференції представили новий логотип Форуму видавців. Новий логотип символізує відкриту книгу, яка концептуально поєднує у собі чотири стихії: землю, вогонь, воду та повітря. Ми об’єднуємо людей і пропонуємо їм:

  • літати з книжками,
  • горіти книжками
  • пірнати у книжки
  • зростати з книжками.

Змінюється цього року і церемонія нагородження найкращої книги Форуму. Від тепер вона матиме назву «BFL Best Book Award».

У випадку, якщо журі премії не дійде згоди щодо володаря гран-прі, я сама обиратиму книгу, яка отримає цю нагороду, – повідомила президент Форуму видавців Олександра Коваль.

Що таке «Версополіс» та чому це важливо?

Версополіс (Versopolis) – престижна всеєвропейська поетична платформа, яка популяризує молоду поезію та об’єднує 13 фестивалів з 13 країн Європи: Словенії, Словаччини, Македонії, Хорватії, Великої Британії, Бельгії, Італії, Польщі, Франції, Німеччини, Австралії, Швеції та Литви.

Цього року Форум видавців став членом цієї платформи та представлятиме Україну. Це важливий крок для культурної дипломатії та величезний крок для молодих авторів, адже їхня творчість буде видана різними європейськими мовами за кордоном. Ми делегувала Олену Гусейнову та Катерину Калитко на фестивалі платформи Версополіс і запрошуємо до себе авторів з Хорватії, Великої Британії, Італії, Данії. Молоді поети  з цих країн відвідають 25 Форум видавців, і ми сподіваємося на чудові події за їх участі і на  публікацію їхніх книжок українською.

19-23 вересня відбудеться 25 Форум видавців у Львові – найбільший книжковий, літературний, культурний захід України і Центрально-Східної Європи. Упродовж 5 днів можна буде відвідати 1000 культурних та освітніх заходів, поспілкуватися з авторами і придбати книжки. Весь Львів традиційно перетвориться на Форум видавців, адже події відбуватимуться не лише у Палаці Мистецтв, а й у  50 локаціях міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: