У Садового підрахували, що громадський транспорт щодня перевозить мільйон пасажирів

DSC07768

За один день громадський транспорт м. Львова перевозить близько 1 млн пасажирів.

Про це під час прес-конференції розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури з питань транспорту ЛМР Андрій Білий, передає кореспондент Дивись.info.

«Найбільший пік навантаження на громадський транспорт припадає з 8.00 до 9.00. Так, о пів на восьму ви ще можете легко сісти у автобус, а ось о пів на дев’яту – це вже майже неможливо. Це дуже чітко прослідковується по всіх напрямках. На сьогодні 150 тисяч пасажирів потрібно перевезти з 7 до 10 год ранку. І це найбільше навантаження на громадський транспорт», – розповів Андрій Білий.

Проблему сподіваються вирішити за рахунок збільшення кількості громадського транспорту.

Зокрема, вже у цьому році планують закупити 50 трамваїв, 40 тролейбусів, 100 автобусів. При цьому тролейбуси і автобуси будуть новими, а трамваї – вживаними.

«Перші тридцять трамваїв мають бути вже десь у серпні. Ще є певна процедура, щоб їх сертифікувати і поставити на наші колії», – розповів зазначив Андрій Білий.

Серед інших варіантів – зміщення робочого часу та нові офісні приміщення поза междами центру.

«Наприклад, для певної категорії мешканців робочий день міг би розпочинатися о 8 чи о 10 год ранку і навантаження на 9 год буде меншим. Це один із напрямків. Також, якщо ми будемо створювати центри у районах і не будемо їхати в центр міста», - додав радник Андрій Білий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: