У ЛМР не виключають чергового підвищення тарифів на проїзд в електротранспорті

DSC07768

У запроваджених нещодавно нових тарифах на проїзд в міському електротранспорті не враховано потребу у підвищенні зарплати працівникам «Львівелектротрансу».

Про це у коментарі кореспонденту Дивись.info заявив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури з питань транспорту ЛМР Андрій Білий, відповідаючи на запитання чи покращився фінансовий стан «Львівелетротрансу» після запровадження нових тарифів.

«Фінансовий стан «Львівелектротрансу» покращився прямо пропорційно підняттю оплати. Те що казали, що ніхто не буде користуватися електротранспортом – це не виправдалося. Але є велика кількість «зайців», які впливають на фінансовий стан підприємства. В минулому році було дуже велике навантаження зі сміттям на бюджет, цього року - з новими автобусами. Бюджет міста не безмежний і ми маємо щось десь компенсовувати. І тому було прийнято таке вольове рішення, що ми виводимо «Львівелектротранс» хоча б до рівня собівартості, щоб він міг нормально функціонувати», - пояснює Білий.

«Але в нас виявився ще один сюрприз. У новій галузевій угоді з профспілками передбачено, що зарплата на підприємстві має зрости приблизно на 30%. А зарплата в структурі витрат «Львівелектротрансу» є найбільшою статтею, тому зараз маємо знайти якесь рішення, як з цього виходити. Бо з одного боку треба піднімати зарплату, а з іншого - фінансові можливості міста небезмежні», - заявив Андрій Білий.

На запитання, чи розглядається як варіант виходу із ситуації підвищення тарифів Андрій Білий заявив, що це не виключено.

«Можливо. Дуже цього не хотілося б. Але якщо зарплата збільшується, а це 80% складової собівартості, як з цього виходити?», - заявив заступник директора департаменту.

Водночас, він відмовився прогнозувати, коли таке рішення може бути прийняте. «Поки що без прогнозів», - заявив Андрій Білий.

Нагадаємо, 10 квітня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив підняття тарифів в електротранспорті Львова до 5 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: