Більшість місцевих рад Львівщини відмовилися запроваджувати монетизацію пільгових перевезень

10710077

Наразі лише дві місцеві ради на Львівщині прийняли рішення щодо запровадження монетизації  пільг на перевезення.

Про це під час брифінгу розповіла директорка департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталія Кузяк, передає кореспондент Дивись.info.

За її словами, монетизацію запровадили у Моршині та у Пустомитівському районі. У Моршині вона почне працювати з 1 серпня. А у Пустомитівському районі до програми необхідно внести зміни.

«Пустомитівський район прийняв програму з монетизації ще у квітні, тобто вона була погоджена ще до підписання меморандуму, де передбачений безкоштовний проїзд для кількох категорій пільговиків. Відтак, нині вони  її приводять у відповідність. Враховуючи, що, окрім цього, в них була затверджена місцева програма по відшкодуванню перевізникам у безготівковій формі, мешканці їхнього району їздитимуть за домовленістю з перевізниками безкоштовно», – пояснила Наталія Кузяк.

Водночас, Бродівський, Буський, Дрогобицький, Жовківський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Пустомитівський райони, міста Борислав, Львів, Стрий, Трускавець прийняли рішення про продовження надання пільг у безготівковій формі, тобто шляхом компенсаційних виплат за надані послуги автотранспортним підприємствам.

Визначитися з механізмом компенсації пільгових перевезень мають ще три райони - Жидачівський, Золочівський, та Кам’янко-Бузький районах. Сьогодні там відбуваються сесії районних рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: