«Компанія Ензим» вкладе в модернізацію очисних споруд майже 2 мільйони євро

1

«Компанія Ензим» встановить нову систему фільтрації, яка поглибить очищення стічних вод підприємства та знизить навантаження на міські очисні споруди та довкілля.

Вартість модернізації власних очисних споруд складе близько 2-х мільйонів євро.

Зараз на території підприємства триває підготовка до встановлення оновленого обладнання для очисних споруд, яке постачає голландська компанія AWT Watertreatment. Система MBR забезпечить ще кращу якість очищення стічних вод, аніж SBR, яка діє сьогодні. Монтаж обладнання розпочнеться наступного місяця.

«Ми готуємося до встановлення нового устаткування системи фільтрації на очисних спорудах підприємства, що відповідає європейським стандартам та підвищить якість очистки стоків у кілька разів», — пояснив Дік Верстег, представник голландської компанії AWT Watertreatment.

Компанія використовує біологічні методи очистки стічних вод. Основну роль при аеробному очищенні стоків відіграють мікроорганізми, які зменшують кількість органіки, що міститься у стічних водах.

«Ми встановимо потужний мембранний фільтр, який працюватиме цілодобово. Це означає, що  якість очищеної води значно покращиться», — розповів Дік Верстег.

Перед тим, як придбати промисловий варіант обладнання, компанія протягом трьох місяців випробовувала пілотну установку біологічного мембранного реактора,  основним технологічним компонентом якого були ультрафільтраційні мембрани виробництва компанії Mitsubishi (Японія),  зазначив Сергій Басараб, майстер дільниці з очищення стічних вод «Компанії Ензим».

«Це устаткування показало себе з найкращого боку як за надійністю, так і за якістю очищення стоків. У нас вже готовий проект і замовлено 80% технологічного обладнання, зараз проводимо роботи з програмування, автоматизації і найближчим часом розпочнемо монтаж технічного обладнання, яке буде інтегроване в схему очисних споруд», — пояснив Сергій Басараб.

Нагадаємо, це вже третій етап модернізації комплексу локальних очисних споруд, який впроваджує «Компанія Ензим». Комплекс охоплює анаеробну та аеробну стадії очищення стоків. В результаті очищення стоків виробляється біогаз, який підприємство використовує для своєї діяльності, заміщаючи ним споживання природного газу на 70%.  Власні очисні споруди компанія запустила ще у 2004 році.

Довідка

МBR — сучасна технологія для очищення стічних вод, що поєднує в собі комбінацію ультрафільтрації на порожнинних волокнах та традиційне біологічне очищення активним мулом.

SBR — технологія з використанням обладнання періодично-послідовної дії, при якій здійснюється аеробне біологічне очищення стоків з відділенням активної мулової біомаси і відстоюванням в резервуарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: