У Львові патрульні спільно з активістами ловитимуть нетверезих водіїв

пяний-за-кермом
Фото: ілюстраативне

У 2017 році патрульні поліцейські Львівської області склали понад 3 тисячі протоколів на водіїв, які керували нетверезими транспортними засобами, а цьогоріч, вже понад тисячу сто протоколів.

Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції Львівської області.

Зазначається, що найбільше водіїв у стані сп‘яніння у вихідні чи святкові дні.

Зокрема, у 2017 році до патрульних почали долучатися на добровільних засадах громадські активісти з проекту Pitbull Lviv. Учасники на власних автомобілях чергують біля розважальних закладів, їздять містом і виявляють нетверезих водіїв та оперативно сповіщають поліцію.

«Це позитивний досвід, адже молоді люди допомагають зробити наші вулиці безпечнішими. Стають понятими при освідченнях на стан сп‘яніння, а подекуди вночі для патрульних знайти свідків дуже важко», – наголосив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

Фото: поліція

«Ми передали півсотні нетверезих водіїв патрульним, провівши більше 30 рейдів. Ми закликаємо долучатися до нас усіх небайдужих львів‘ян. Що потрібно аби стати частиною нашої команди? Автомобіль, напарник, телефон з інтернетом, хороший настрій та бажання очистити Львів від нетверезих водіїв», – зауважив організатор проекту Пітбуль у м.Львів Маркіян Кравченко.

У лютому в Україні презентували другу хвилю фінансування проектів Інноваційним Фондом взаємодії поліції з громадою Police Training Assistance Project - PTAP. До участі у конкурсі запрошували громадські організації, які є сталими, залучають громаду і є самостійним проектом.

Фото: поліція

У Львові зголосилося 11 громадських об‘єднань. Одним із переможців став Всеукраїнський проект «Пітбуль», який діє на даний час у 8 містах України (Київ, Одеса, Львів, Житомир, Кропивницький, Харків, Вінниця, Рівне) і з 2016 року виявляє нетверезих водіїв і передає їх у руки поліції, дбаючи про безпеку учасників дорожнього руху.

«Ми провели понад 150 рейдів. З липня 2016 року завдяки проекту Пітбуль в Україні склали приблизно 2800 протоколів. У кожному місті існує оперативний чат для взаємодії з патрульною поліцією. Громадськість інформує про нетверезого водія, координатори в свою чергу передають інформацію в «оперативний» чат». Ми плануємо запустити наш проект в усіх містах України, – розповів керівник проекту Пітбуль Україна Олексій Павловский.

Наступний рейд запланований 15 червня о 22:30 збір на парковці ТРЦ King Cross Leopolis.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: