Відмова допустити Денисову до Сенцова може свідчити про погіршення його стану здоров’я, – Геращенко

01_LkV2mB1

Омбудсмена Людмилу Денисову не допустили до українського політв’язна Олега Сенцова, який утримується у російській в’язниці.

Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Інформація про недопуск української обмудсвумен Людмила Денисової до Олега Сенцова більш ніж тривожна. Як і відмова начальника тюрми надати їй оновлені дані про реальний стан його здоров‘я. При цьому Сенцову дозволили пару тижнів тому скайп-конференцію з «опозиціонеркою» Ксюшей Собчак і її мамою (дивний формат)…

І не дають зустрітися з українською уповноваженою…» – написала Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що жодного разу за ці 4 роки, попри всі зусилля української влади і дипломатів, до Олега і до Олександра Кольченка не допустили консулів, МКЧХ. Їх не провідувала і російська обмудсвумен.

«Те, що Олега ховають, може свідчити, як на мене, про серйозне погіршення стану його здоров’я. Ми вітаємо резолюцію Європарламенту, заяви Великої Британії і США з вимогою звільнити всіх політв’язнів Кремля. Я вважаю, що якщо це звільнення не відбудеться найближчим часом, потрібно піднімати питання політв’язнів в ООН, на саміті Україна- ЄС, на всіх міжнародних майданчиках , з вимогою посилення санкцій проти РФ, яка тримає в рабстві і ізоляції десятки українців , ув‘язнених за політичними молитвами і через російську агресію на Донбасі і в Криму», – написала Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: