Львівські журналісти перетнули кордон Польщі дрезиною

dkku2357-or

За допомогою польської громадської організації Лінія 102 pl журналісти зі Львова відвідали станцію Нижанковичі, звідки відправилися дрезиною у Перемишль.

За допомогою польської громадської організації Лінія 102 pl журналісти зі Львова відвідали станцію Нижанковичі, звідки відправилися дрезиною у Перемишль, пише Вголос.

Вчора, 16 червня, львівські журналісти потрапили у Перемишль через станцію Нижанковичі на технічній дрезині.

«Сьогодні немає жодного громадського транспорту з території України в Польщу саме в цьому районі, - розповів Віктор Гальчинський, прес-секретар Кредобанку, який організував поїздку. - Якщо вдасться відновити залізничний рух у цьому напрямку – це буде єдиний громадський транспорт, адже у цій місцевості немає навіть автобусних рейсів. Зараз відкриті лише мобільні польові переходи, на яких після попереднього погодження може здійснюватися один раз на квартал перевезення речей та подарунків, наприклад , під час акції «Миколай без кордонів».

Українська сторона могла б відновити пасажирський рух Перемишль – Нижанковичі - Хирів, яким зможуть користуватися поляки та українці. У нас є унікальна можливість, адже на території Старосамбірщини прокладена європейська колія. Вже на вищих щаблях влади проходять перемовини щодо відновлення колії та руху в Перемишль для пасажирів. Проблема полягає в тому, що є п’ятикілометровий відрізок біля Добромиля, де колія розібрана і потребує ремонту та інвестицій.

Читайте також: Як на Львівщині президент відкриває Бескидський тунель (фото, пряма трансляція)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: