«Каждый гол в ворота «Раше» – мне как на душу бальзам», – переслідуваний у Росії поет

339268

Чотиривіршем відреагував на проведення Чемпіонату світу в РФ Олександр Бившев – російський поет, жорстоко переслідуваний владою.   

О Чемпионате мира в России по футболу

(бывшевизм-экспромт)

Вся Земля в футбольном раже.

Я - большой болельщик сам.

Каждый гол в ворота «Раше» -

Мне как на душу бальзам.

(16 июня 2018 года)

«Я написав свій політико-сатиричний чотиривірш з приводу ЧС-2018, який Кремль буде використовувати на повну котушку для внутрішнього і зовнішнього піару, щоб відвернути увагу міжнародної громадськості від проблем з анексією Криму, війни на Донбасі і в Сирії, а також від наявності десятків українських політв'язнів, що нудяться в російських в'язницях і таборах, і для роздування чергової ура-патріотичної великодержавної вакханалії. До речі, я був в числі 30 росіян, які підписали звернення до ФІФА в січні 2016 році, де просили позбавити Росію як країну-агресора права проведення на своїй території мундіалю з футболу. У документі, опублікованому 19 січня 2016- го, ми закликали перенести чемпіонат світу з футболу 2018 року з Росії в «іншу готову провести його країну». Якщо ж це неможливо, говорилося в листі, національним збірним варто бойкотувати змагання. Шкода, звичайно, що не вдався бойкот даного спортивного заходу. Маю велику надію, що на цьому чемпіонаті європейські і південноамериканські команди вкажуть збірної Ерефії на її справжнє місце в світовій ієрархії», – сказав ІА Дивись.info Олександр Бившев.

Довідка

Олександр Бившев – російський поет-дисидент. Працював вчителем німецької мови у місті Кроми Орловської області.

Виступає з жорсткою критикою агресивного курсу путінської Росії, за що зазнає переслідувань з боку влади Росії, яка відкрила проти нього кримінальну справу про екстремізм (стаття 282 КК РФ) за вірші на підтримку цілісності України: «Украинским патриотам» i «Украинские повстанцы».

Росфінмоніторинг додав Бившева до «переліку терористів та екстремістів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: