НАБУ перевірить Львівський авіаційно-ремонтний завод

article762
Фото ілюстративне

У рамках кримінального провадження про можливу розтрату понад 8 мільйонів гривень державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» детективи НАБУ вирішили перевірити рух коштів на рахунках підприємств, що фігурують у розслідуванні.

Доступ до банківських рахунків фірм надав суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, посадові особи ЛДАРЗ, зловживаючи службовим становищем, розтратили 8 млн грн під час закупівлі деталей у фірм, у яких завищені ціни, а деякі з них навіть пов'язані між собою. Уточнюється, що йдеться про деталі до літака Міг-29. Деякі деталі для літака були закуплені за цінами в 6, та й навіть у 10 разів вищими, ніж у інших компаній. До того ж компанії-продавці не є виробниками цих товарів, не мають відповідних виробничих потужностей і пов'язані між собою через засновників, керівників та працівників зазначених підприємств.

Під час огляду та аналізу банківських виписок із рахунків вищевказаних підприємств встановлено, що грошові кошти, перераховані ЛДАРЗ на банківські рахунки, в подальшому перераховувалися на рахунки інших юридичних і фізичних осіб як оплата за запчастини за договорами, зокрема на рахунки ТОВ «Вермакс», ТОВ «Бізнес Брок ЛТД», ТОВ «Кредо Протекшен», ТОВ «Картада», ТОВ «Стройбуд Сервіс», ТОВ «Антоні Інвест», ТОВ «Модний Констракшн», ТОВ «Гленвуд», ТОВ «КронаЄвро Альянс» і ТОВ «Станис профі» в Артем-банку. Детективи просили суд надати доступ до документів цього банку, а саме щодо рахунків вищезгаданих фірм, у тому числі до виписок про рух коштів за цими рахунками. Суддя клопотання задовольнив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: