У Саратові трьох свідків Єгови відправили в СІЗО: їм загрожує до 10 років ув’язнення

5878862752678-----------------_1200

У справі свідків Єгови, порушеній саратовським УФСБ, заарештовані троє жителів регіону: 43-річний Костянтин Баженов, 35-річний Олексій Буденчук і 33-річний Фелікс Махаммадієв.

У справі свідків Єгови, порушеній саратовським УФСБ, заарештовані троє жителів регіону: 43-річний Костянтин Баженов, 35-річний Олексій Буденчук і 33-річний Фелікс Махаммадієв, пишуть Грани.Ру.

Обшуки і затримання пройшли 12 червня в обласному центрі та його ближньому передмісті - селі Широке. Відомо про сім обшуків. Прибувши до Баженова, спецназівці спочатку помилково випиляли двері до його сусідів і лише потім зламали двері в оселю самого віруючого.

Силовики вилучали всю електронну техніку, книги, фотографії, блокноти, готівкові гроші і ощадкнижки, закордонний паспорт. В ході двох обшуків зафіксовано підкидання заборонених предметів. Так, у Буденчука в селі Широке в рукав дитячої куртки, що висіла на вішалці, підклали дві книги, одна з яких включена в список екстремістських матеріалів.

Більше 10 чоловік були доставлені в обласний главк спецслужби на допити, які тривали майже до опівночі.

14 червня стало відомо, що Баженову, Буденчуку і Махаммадієву висунули обвинувачення за частиною 1 статті 282.2 КК (організація діяльності екстремістської організації), що передбачає від 6 до 10 років колонії. Того ж днья всі троє були заарештовані до 12 серпня. Відповідні рішення винесла суддя Фрунзенського райсуду Саратова Світлана Гоголєва.

3 листопада минулого року суддя Гоголєва відправила в СІЗО Сергія Рижова - прихильника «артпідготовки» і координатора партії «Вільні люди», проти якого фабрикується справа про тероризм. Того ж дня вона заарештувала Федора Мартинова, знайомого Рижова. Мартинову інкриміновано виготовлення вибухівки.

Всього за останній рік в різних регіонах заарештовано близько 20 свідків Єгови. Репресії особливо посилилися з середини квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: