В Україні започаткували музичну премію імені Сергія Нігояна

1459495
Фото: Zaxid.net

Громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні» та творче об’єднання «Вавілон’13» започаткували Відзнаку імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, в рамках якої щороку проводитиметься конкурс музичних робіт на його честь.

Про це засновники відзнаки повідомили під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, пише Громадське.

«Сергій Нігоян планував творчу кар’єру, кар’єру артиста, актора. Зреалізувати її він не встиг. Ми будемо щорічно втілювати його ідею, організовуючи творчі конкурси, пов’язані з музичними творами. Адже музика є універсальною щодо часу, простору, географії», — зазначив член журі конкурсу Володимир Тихий.

Відзнака покликана підтримувати молодих українських митців, які вбачають у творчості основу розвитку сучасної України, прагнуть до створення новітніх форм і сенсів мистецтва.

На конкурс також можна подавати проекти аудіо- та мультимедійних інсталяцій у публічному просторі.

«У конкурсі зможуть брати участь не тільки композитори, випускники, студенти музичних закладів, а також спільнота медіа-артистів, саунд-артистів», — зазначила член журі конкурсу Алла Загайкевич.

До конкурсу запрошують учасників віком до 35 років, подати заявки можна за встановленою формою до 15 липня 2018 включно. Переможцеві конкурсу нададуть 25 тисяч гривень для реалізації власного проекту.

Нагорода заснована в рамках проекту «Відзнаки Героїв Небесної Сотні» завдяки підтримці платформи «Велика ідея» та 162 меценатів України та світу, а також Міжнародного фонду «Відродження».

«Відзнаки Героїв Небесної Сотні» — це ряд проектів для підтримки української молоді у тих галузях, у яких працювали чи мріяли працювати Герої Небесної Сотні.

Сергій Нігоян — вірменин, народжений в Україні. Загинув 22 січня 2014 року біля стадіону «Динамо» на вулиці Грушевського у Києві, під час подій Революції Гідності. Нігоян був одним з перших загиблих під час подій на Майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: