З Вілкула і Колєснікова наразі не зніматимуть депутатської недоторканності

колесников-и-вилкул

Комітет Верховної Ради з питань регламенту й організації роботи парламенту повернув спікеру парламенту Андрію Парубію подання на зняття недоторканності з народних депутатів від фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комітету 19 червня, передає УП.

У мотиваційній частині протоколу вказано, що Вілкул і Колєсніков начебто не змогли отримати для ознайомлення подання ГПУ і додаткові матеріали до них.

В комітеті зазначають, що в супровідних листах генерального прокурора Юрія Луценка до подань «відсутні будь-які застереження про статус» додаткових матеріалів. Нардепи стверджують, що 29 травня попросили Луценка дати роз'яснення.

«Замість цього комітет отримав відповідь заступника генерального прокурора Юрія Столярчука, статус якого в кримінальних провадженнях, за якими були внесені подання, комітету невідомий», зазначають нардепи і наголошують, що відповіді на свої запитання не отримали.

Таким чином профільний комітет вирішив повернути подання на Вілкула та Колєснікова Парубію і пропонує спікеру звернутися до генпрокурора за відповідними роз’ясненнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: