Канада легалізувала марихуану

_102120228_047558782

Канадський парламент проголосував за законопроект про легалізацію немедичної марихуани в усій країні.

Документ регулює, як можна вирощувати марихуану, розповсюджувати і продавати. Його підтримали 52 депутати, 29 висловилися проти, передає BBC.

Найімовірніше, цього тижня закон отримає королівську санкцію, і лише після того уряд вирішить, коли саме він набуде чинності. Та, найімовірніше, легально купувати і вживати марихуану канадці зможуть уже у вересні.

Канада стала другою країною світу, де немедичне вживання цієї речовини дозволили по всій країні. Першою був Уругвай - там марихуану легалізували у грудні 2013 року. Рекреаційний вжиток марихуани також дозволений у кількох штатах США, але не у всій країні. У багатьох країнах світу також дозволене вживання медичної марихуани.

Зберігання марихуани було незаконним в Канаді з 1923 року, але її медичне використання дозволили у 2001.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо написав у своєму Twitter, що до сьогодні «нашим дітям було надто легко дістати марихуану, а злочинцям - вигоду від цього».

За деякими даними, у 2015 році, коли вона була ще нелегальною, канадці витрачали на марихуану 4,5 млрд доларів на рік - майже стільки ж, скільки вони витрачали на вино.

Закон втілює передвиборчу обіцянку Джастіна Трюдо.

Раніше прем'єр заявляв, що столітні закони країни із криміналізації марихуани були неефективними - враховуючи, що, за статистикою, канадці - одні з найбільших споживачів каннабісу у світі.

Опитування підтверджували, що більшість громадян країни підтримували легалізацію марихуани.

Крім того, крок канадського уряду збігається із загальносвітовим трендом щодо відходу від кримінальної заборони каннабісу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: