Напад на прикордонників на Буковині: оприлюднено відео конфлікту зі стріляниною 

73_main

У мережі з'явився відеозапис зіткнення між прикордонним загоном в Чернівецькій області та групою місцевих жителів, які, ймовірно, брали участь у спробі контрабанди цигарок у вівторок, 19 червня.  

У результаті інциденту прикордонники були змушені відкрити вогонь і поранили в ногу одного з нападників. Кульмінація конфлікту між сторонами відображена на 12-хвилинному відео, повідомляє ТСН.

На цьому записі зафіксовано словесну перепалку між групою місцевих чоловіків і прикордонниками, які здійснюють попереджувальні постріли в повітря, а потім - по ногах одного з учасників конфлікту. Також чутно, що працівники прикордонної служби звинувачують чоловіків у нападі та агресії, а ті у відповідь обурюються нібито незаконним перебуванням прикордонників на території села та тим, що вони не показали свої документи

Відео містить нецензурну лексику:

Офіційну версію події раніше оприлюднили генпрокурор Юрій Луценко та помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

За їхніми даними, 19 червня прикордонники Сторожинецького району Чернівецької області патрулювали кордон, коли їм надійшло повідомлення про можливе правопорушення. Загін виїхав н зазначене місце і дійсно виявив, що близько 20 осіб намагалися перевезти на вантажівці через кордон партію цигарок.

Побачивши правоохоронців, невідомі спробували втекти. Працівники ДПСУ почали їх переслідувати, однак дорогу їм перегородив трактор і близько 20 місцевих жителів. Останні зупинили прикордонників і почали їм погрожувати.

"Коли мирні заходи були вичерпані, то прикордонники застосували спочатку зброю з метою попередження, вистріливши вгору. Коли і це не допомогло, то були змушені здійснити постріл в ногу одному з найагресивніших нападників", - пояснив Слободян.

Постраждалого доставили в лікарню. Згодом прикордонники спільно з поліцією почали проводити додаткові оперативно-профілактичні заходи.

Про ситуацію доповіли в Національну поліцію та інші правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: