США оголосили про вихід із Ради ООН з прав людини

unmultimedia_org_20_nikki__id32823_650x410_650x410
Ніккі Хейлі. Фото: постпред США при ООН (unmultimedia.org)

Посол США в ООН Ніккі Хейлі у вівторок, 19 червня, оголосила про вихід Сполучених Штатів із Ради ООН з прав людини.

Про це пише УП.

«Ми виходимо із Ради ООН з прав людини, оскільки жодна з країн не має сміливості приєднатися до нашої боротьби за реформування лицемірного і упередженого органу», - наголосила Хейлі.

«Наші зобов'язання не дозволяють нам залишатися частиною лицемірної та упередженої організації, яка знущається з прав людини», - додала вона.

«Цей крок не є відходом США від наших зобов'язань щодо прав людини», - підкреслила Хейлі.

Сполучені Штати довгий час погрожували виходом з організації, якщо її не буде реформовано. США звинувачують орган у тому, що він є антиізраїльським.

Минулого тижня активісти і дипломати заявили, що переговори зі Сполученими Штатами про реформування Ради не відповідають вимогам Вашингтона, та припустили, що адміністрація Трампа вийде з Ради.

Цими днями Сполучені Штати зазнають інтенсивної критики через відокремлення дітей нелегальних мігрантів від своїх батьків на кордоні з Мексикою. Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн в понеділок закликав Вашингтон припинити свою «безсовісну» політику.

Сполучені Штати бойкотували Раду ООН з прав людини протягом трьох років за президента Джорджа Буша-молодшого.

Рік тому посол Ніккі Хейлі заявила, що Вашингтон переглядає своє членство у Раді та закликала до її реформи і усунення «хронічної антиізраїльської упередженості».

Орган, створений в 2006 році, має постійний пункт на своєму порядку денного щодо можливих порушень, вчинених Ізраїлем на окупованих палестинських територіях. Вашингтон домагається усунення цього питання з порядку денного.

Минулого місяця Рада ООН проголосував за розслідування убивств в Газі і звинуватила Ізраїль в надмірному застосуванні сили. Сполучені Штати і Австралія були єдиними, хто проголосував проти. Посол Ізраїлю в Женеві розкритикував рішення Ради за «поширення брехні проти Ізраїлю».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: