Івано-Франківська міськрада заявила про «пропаганду гомосексуалізму» в нових шкільних підручниках

2e214f8c-fb09-400f-8355-d08c6aa92f52

Депутати Івано-Франківської міської ради заявили про неприпустимість «пропаганди гомосексуалізму» у шкільних підручниках та звернулися з відповідною заявою до міністерки освіти Лілії Гриневич.

Про це йдеться на сайті міської ради.

Зазначимо, що спеціальна антидискримінаційна комісія внесла зміни до шкільних підручників. У змінах, зокрема, слово «батьки» замінюють на «рідні», пояснюють дитині роль жінки, яка має бути не лише зображена на кухні, а батько — не зображений у костюмі на роботі, як до цього звикли, тощо.

Водночас депутати виступають проти підручника «Громадянська освіта», в якому нібито намагаються «нав’язати природність одностатевих пар».

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, з великим обуренням сприймаємо спроби нав’язувати українському суспільству антиморальні норми одностатевих пар, начебто як прояв природності та гуманізму», — йдеться у зверненні.

В Івано-Франківській міськраді заявили, що через підручники дітям нібито намагаються нав’язувати «чуже національному розумінню поняття про природність одностатевих пар, формування у наших дітей думки, що такі пари є одним із різновидів сім`ї».

Депутати вимагають не допустити поширення таких підручників в українських школах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: