У Миколаєві діяла агентурна мережа Генштабу Росії

3b0fb35a-df1c-43fc-8401-0f85483f1270

Співробітники контррозвідки спецслужби та управління СБУ у Миколаївській області припинили на території регіону діяльність агентурної мережі, створеної представниками Генштабу Збройних сил Росії.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці виявили протиправну діяльність групи жителів Миколаєва, які сприяли російській спецслужбі у проведенні підривної діяльності проти України.

З'ясувалося, що зловмисники за завданням російської військової розвідки створили розгалужену агентурну мережу з місцевих жителів.

Вони збирали розвідувальні дані про суспільно-політичну обстановку у Миколаєві, діяльність місцевих патріотичних організацій та їхніх активістів, дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ, військової техніки, їхнього залучення до проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Отримані дані вони передавали куратору з російської спецслужби за допомогою закритих каналів зв’язку.

Під час обшуків у зловмисників вилучили засоби зв'язку, які використовувалися для контактів з російськими розвідниками, комп'ютерну техніку та електронні носії інформації, на яких оброблялися вищевказані зібрані відомості, та рукописні чорнові записи.

«У зловмисників також вилучена незареєстрована зброя, набої різного калібру, вибухові пристрої, карта Миколаївської області з відмітками залізничних мостів, топографічні карти Миколаївської та Херсонської областей, велика кількість російської символіки та агітаційних матеріалів», - наголосили у відомстві.

Працівники СБУ затримали двох організаторів мережі, їм оголошено підозри в скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном на шістдесят днів. Щодо інших учасників агентурної мережі будуть ухвалені окремі процесуальні рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: