У Сенцова проблеми із серцем та нирками, – Денісова

243823

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила про стан здоров'я українського політв’язня Олега Сенцова, який уже понад місяць голодує в російській тюрмі.

За словами Денісової, Сенцов має проблеми з нирками та серцем, передає 5 канал.

«Щойно поговорила з адвокатом Олега Сенцова. Сьогодні він таки зустрівся із Олегом у колонії. Зараз Олег перебуває в медичній частині. В нього проблеми з нирками та серцем», – написала омбудсмен у Facebook.

Також вона повідомила, що в Олега Сенцова у в’язниці сталася криза. Тоді його вивезли за межі колонії.

«На 26-й день голодування в Олега сталася криза, і його відвезли до лікарні за межами колонії. Хотіли примусово нагодувати, але Олег відмовився. Лікарі не наполягали через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом з апаратом для примусового годування», – зазначила Денісова.

Адвокат тим часом зауважив: криза може повторитися будь-якої миті. Нині українець п'є 3,5 літри води на день, йому ставлять щоденні крапельниці.

Як відомо, нині українця Олега Сенцова утримують у колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ, більш відомій як «Білий ведмідь». Ще 14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно ув'язнили в РФ. До нього і досі не пускають українського омбудсмена Людмилу Денісову. Тож про стан українця нічого не відомо. При цьому, прес-секретар Путіна 21 червня заявив, що в Кремлі не знають, чи живий Сенцов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: