Викрадачу авто скасували виправдальний вирок

d_Di2Aj4s

Касаційний кримінальний суд скасував незаконний виправдувальний вирок суду першої та апеляційної інстанції викрадачу автомобіля.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

У вересні 2014 року 39-річний мешканець міста Києва, за попередньою змовою із двома невстановленими слідством особами, перебуваючи у Трускавці, викрав автомобіль марки «Toyota Land Cruiser Prado 150» (ч.2 ст.289 КК України - незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та попрямував на ньому до Борислава.

Крім цього, зловмисник привласнив грошові кошти та інші речі потерпілих, які знаходились і транспортному засобі (ч.2 ст.185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб). Сума завданих збитків становила понад 55 тис грн.

Незважаючи на достатність зібраних та поданих прокурором доказів, суд першої інстанції виправдав крадія.

Перевіряючи законність цього вироку, апеляційний суд проігнорував допущені істотні порушення кримінального процесуального закону та безпідставно залишив його без змін.

Проте свою правоту прокуратура довела у Кримінальному касаційному суді, який погодившись із доводами касаційної скарги, повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Нагадаємо, упродовж цього року на Львівщині скасовано 5 незаконних виправдувальних вироків судів першої інстанції, а 1 – призначено на повторний розгляд у апеляційному суді.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: