Під час ремонту вулиці у Львові знайшли надгробки з єврейського цвинтаря

IMG_2806
Фото: ілюстративне

Минулого тижня розпочалися роботи з поточного ремонту вул. Ганни Барвінок, де під час зрізання верхнього шару асфальтного покриття дороги було виявлено надгробки з єврейського цвинтаря.

Зараз представники єврейського товариства забирають плити, пише прес-служба ЛМР.

Опісля ремонт вулиці буде продовжено.

«У неділю до нас звернулися представники єврейського товариства, що ймовірно там є надгробки з єврейського цвинтаря. У понеділок ми зустрілися на місці. Дійсно, було виявлено кам’яні плити, які виявилися надгробками з єврейських поховань. Тому роботи на цьому об’єкті ми призупинили, щоб представники єврейського товариства змогли витягти надгробні плити і належним чином заопікуватися ними. Після того, як плити буде забрано, ремонт вулиці буде продовжено. Якщо ж єврейському товариству буде необхідна наша допомога, ми підемо назустріч», — розповів Орест Тимчишин, голова Франківської районної адміністрації.

Фото: ЗІК

Як розповіла Лілії Онищенко, начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, плити, які знайшли на вул. Г. Барвінок, це не перша і, напевно, не остання знахідка таких плит у Львові.

Надгробні плити з єврейських поховань — мацеви, знаходили при багатьох будівельних роботах на вулицях Львова. Такі плити були навіть під пам’ятником Леніна, який демонтували.

Плити, очевидно, зі старого єврейського кладовища, яке було обмежено вулицями Базарна-Броварна-Клепарівська-Раппопорта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: