Порошенко призначив нового главу Донецької військово-цивільної адміністрації

c8748ef062667ea2c

Президент України Петро Порошенко представив нового очільника Донецької військово-цивільної адміністрації Олександра Куця, який став наступником Павла Жебрівського. Куць є генералом Служби безпеки України.

Для призначення нового очільника Донеччини Порошенко прибув до Краматорська, передає Громадське.

«Хочу представити наступника Жебрівського — Олександра Івановича Куця. Це людина, яка дуже добре відома на Донбасі, і яку знає та поважає Донбас. Ми з ним переговорили та я наголосив, що пріоритетним у діяльності є мир, безпека, відновлення інфраструктури Донбасу та розвиток територій», — заявив Порошенко.

41-річний Олександр Куць народився в російському Ростові-на-Дону та до середини 90-х проживав у Росії. З відкритих джерел про трудову діяльність Куця стає відомо від 2009 року. З цього часу він почав працювати у відділі «К» управління Служби безпеки України в Києві та Київській області. Цей відділ займався боротьбою з корупцією та організованою злочинністю.

З березня 2015 року Куця призначили керувати управлінням СБУ в Донецькій області. До цього за результатами перевірки, проведеної за законом «Про очищення влади», під люстрацію він не потрапив.

На посаду керівника СБУ Донеччини Куць ймовірно був призначений з завданням оновити команду обласного управлінні спецслужби. Оскільки саме цим він і зайнявся, звільнивши весь тодішній особовий склад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: