Українські патріоти відправили повітряну бандероль до окупованого Донецька (фото)

IMG_3986

Група українських патріотів за допомогою повітряної пошти відсилають до Донецька листівки та Прапори України.

Про це повідомляє Медіа-центр МОУ Львів.

Вже другий рік поспіль вони приносять розраду прихильникам ідеї української державності, які за збігом життєвих обставин опинилися на окупованих територіях Донбасу, а окупантам – навпаки, спричиняють моральну шкоду і нестерпний біль в одному місці. Мова йде про групу українських патріотів, які за допомогою повітряної «пошти» відсилають до Донецька листівки та Прапори України.

Черговий запуск повітряної «кореспонденції на тимчасово непідконтрольну Україні територію, активісти об’єднання здійснили сьогодні з околиць прифронтової Авдіївки.

«Дійсно, ми працюємо не перший рік, – говорить Влад «Борода», один з активістів групи. – Кількість проведених нами інформаційно-просвітницьких акцій злічується десятками. І кожен раз ми намагаємось вигадати щось нове. На державні свята ми неодноразово запускали повітряні кулі з прикріпленим до них Державним прапором України. Для проукраїнських мешканців окупованого Донецька це нагадування про те, що вони не покинуті на призволяще, що про них пам’ятають і визволення столиці українського Донбасу не за горами. Ну а для тих, хто прийшов з іншої країни на нашу землю з мечем, це – чергове нагадування, що відплата не за горами. І той синьо-жовтий прапор – це уособлення дамоклова меча, що завис над зрадниками і окупантами. Ефект від наших акцій чималий, адже наслідки нашої діяльності неодноразово потрапляли у так звані «басурки»: зведення, які читає такий-собі «речник» бандформуванб самопроголошеної республіки пропагандист Едуард Басурін. Та й головний терорист Захарченко також озвучував, що наші повітряні кулі ніби то броньовані, адже його «військо» безуспішно намагалося збити нашу «посилку».

Зі слів активіста, цього разу на окуповану територію вони відправили декілька посилок із близько п’ятьма тисячами листівок, адресованих окупантам. Такі-собі «демотиватори», які роз’яснюють зайдам хибність і марність їх намагань утриматись на українському Донбасі.

«Для того, щоби запуск був успішним, ми за декілька днів проводимо ретельний моніторинг погодних умов, вираховуємо напрямок і швидкість вітру,для того, щоби наша кореспонденція потрапила точно до адресата», – говорить активіст із псевдо «Оскар».

До слова, переважна більшість спільноти – колишні мешканці нині окупованих територій. Навіть зараз вони змушені ховати обличчя балаклавами, адже на тому боці залишились рідні люди, яких очікує переслідування окупантів у разі викриття осіб активістів.

Механізм, який «розкриває» бандеролі у повітрі над Донецьком також саморобний. Втім, не зважаючи на надзвичайну простоту – безвідмовний. Для його надійного спрацювання варто лише вірно вирахувати напрямок і швидкість вітру, та виставити таймер механізму на визначений час. и!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: