Володимир Балух оголосив сухе голодування

630_360_1529680648-2313-foto-iz-socsetej

Утримуваний в СІЗО окупованого Сімферополя український політв'язень Володимир Балух після 96-ти днів звичайного голодування прийняв рішення перейти на сухе голодування, повідомив громадський захисник українця архієпископ Климент.

«Керівництво Сімферопольського СІЗО прийняло рішення виселити Володю з одиночної камери і перевести його в загальну камеру, так як вони вважають, що Володя припинив голодування. Володя офіційно заявляє, що переходить на сухе голодування», – повідомив він в коментарі сайту «15 хвилин».

Водночас, за словами адвоката Балуха Ольги Дінзе, її підзахисний під час допиту в суді заявив про приниження і провокації з боку адміністрації Сімферопольського СІЗО.

За її словами, начальник ізолятора тимчасового тримання Володимир Ткаченко протягом довгого періоду часу ображав і принижував Балуха за національною ознакою, як неодноразово він застосовував до Балуха фізичне насильство.

Адвокат повідомила, що адміністрація СІЗО має намір не допустити дострокове звільнення Балуха і готує на нього негативну характеристику особистості.

Володимир Балух прийшов на засідання суду в українській вишиванці. Після 96-ти днів голодування він дуже схуд, виглядав виснаженим.

Нагадаємо, що Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в Роздольненському районі анексованого Росією Криму. Російська влада висунула Балуху звинувачення в зберіганні боєприпасів, його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: