Януковича мали вбити у Харкові під час втечі, — охоронець екс-президента

630_360_1524135812-1767

Екс-президент України Віктор Янукович мав під час втечі з Межигір’я поїхати до Харкова на «З’їзд депутатів» у Палаці спорту, однак його візит скасували через інформацію про підготовку замаху на нього.

Про це повідомив екс-охоронець президента-утікача Сергій Бернацький у Оболонському суді Києва, передає Громадське.

За словами Бернацького, він спілкувався з екс-начальником штабу безпеки президента  Володимиром Павленком. Він повідомий, що до прибуття у Палац спорту там вже були близько 200 невідомих осіб. Серез них знаходилась група, яка мала вбити Януковича  під час з’їзду.

«А друга подібна група, сказав Павленко, була на вулиці. Тобто якщо не спрацює основна, то повинна була спрацювати друга — резервна. Із застосуванням вогнепальної зброї, пляшок із запальною сумішшю. Найбільш вразливе місце — при посадці в автомобіль», — розповів Бернацький.

За словами Бернацького, до них у Харкові надійшла інформація, що в резиденцію, де був Янукович, прямували радикально налаштовані люди, які закликали до «ліквідації президента». Після цього Янукович вирішив вилітати в Донецьк.

Президент-утікач звинувачується в державній зраді, пособництві представникам влади Росії, умисних діях, учинених з метою зміни державного кордону України, встановленого Конституцією та веденні агресивної війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: