Боротьбою з контрабандою ми можемо залучити коштів більше, аніж нам дає ЄС, - Андрій Парубій

IMG_0103

Про це на брифінгу під час ІІІ Форуму місцевого розвитку у Трускавці заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

«Ми у боротьбі з контрабандою можемо залучити коштів набагато більше, аніж ми інколи чекаємо від фінансування ЄС і Єврокомісії. Ми місяцями і роками чекаємо на ці кошти, які тут безпосереднбо є. І прямою дією ми можемо у бюджет України залучити набагато більшу кількість коштів. Я вважаю, що це правильний хід і він дасть свій результат не так задовго», - заявив Андрій Парубій.

Він додав, що впевнений, що народні депутати підтримають усі ініціативи уряду щодо боротьби з контрабандою.

«Уряд готує і законодавчі ініціативи, але цей процес є більше у площині діяльності виконавчої влади. Я повністю поділяю позицію прем'єр-міністра України Гройсмана, що виконавча влада повинна здійснити більш чітку координацію в питанні боротьби з контрабандою, - заявив Андрій Парубій. - І тут має бути дуже багатопланова дія, не більки безпосередньо контроль митниць, а ще й проведення необхідної аналітичної роботи. Адже не так складно визначити, умовно, скільки мобюільних телефонів було продано і скільки їх було ввезено за документами. І якщо порівняти ці цифри, дуже чітко стає зрозумілим, що насправді продано набагато більше, аніж по документах ввезено. І так по будь-яких елементах. Має бути комплексна робота проведена в цілому виконавчою владою. Тут мають бути задіяні і різні служби і різні міністерства навіть. Прем'єр-міністр і урядовці починають здвйснювати системні кроки у боротьбі з контрабандою. І якщо буде необхідність, аби на рівні законодавчого органу ми змогли зробити більш жорстке покарання за контрабанду, я переконаний, що парламент будь-які законодавчі ініціативи уряду з посилання боротьи з контрабандою підтримає. Коли уряд їх подасть, я впевнений, що в парламенті буде знайдено велику підтримку».

Нагадаємо, цього тижня прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціював масштабні перевірки на Львівській митниці ДФС у зв’язку із масовим в'їздом в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це він заявив 21 червня під час селекторної наради з питань ситуації на кордоні і припинення контрабандних схем.

Крім того як повідомляла прес-служба кабміну, Кабінет міністрів України спільно із силовими відомствами напрацював загальний план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою і тіньовими схемами на митниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: