ЄС може дати кошти на реформування професійно-технічної освіти

IMG_0089

Міністерство освіти розробило концепцію реформування професійно-технічної освіти під яку готовий дати кошти Євросоюз.

Міністерство освіти розробило концепцію реформування професійно-технічної освіти, під яку готовий дати кошти Євросоюз.

Про це на ІІІ Форуму місцевого розвитку заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент Дивись.info.

«ЄС готовий дати гроші на покращення інфраструктури, що дуже важливо при зношеності обладнання на 60-100%. Це була наша основна вимога. Це буде інфраструктурний проект ЄС, який дасть змогу збудувати 20 навчально-практичних центрів.  Половина грошей - це грант, а половина - позика Європейського Інвестиційного банку, яку буде віддавати уряд, а можливо вони поставлять умову, щоб віддавали обласні адміністрації, які будуть набувачами»,  - розповіла Лілія Гриневич.

Водночас, за словами Лілії Гриневич, це не вирішить проблему системно.

«Держава виділяє кошти на центри освіти на створення сучасних центрів професійно-технічної освіти, де ми робимо сучасну базу під гостродефіцитні професії і цю сучасну базу можуть використовувати більше навчальних закладів ніж один. Але тут є проблема, що в нас не хочуть об’єднуватися і працювати разом. І завдання органів місцевого самоврядування подивитися на ринок праці і кого з ким потрібно об’єднати. Мова йде не про закриття а про раціональне об’єднання. Від цього виграють діти ринок праці і в перспективі викладачі. Ми говоримо про пріоритетність дуальної освіти. Це та освіта, яка здійснюється як у класній аудиторії і в майстерні, так і на виробничих площах. Ми повинні звести професійну освіту з регіональними ринками праці. Тільки так, не з Києва, а на рівні кожного регіону ви можете забезпечити зустріч роботодавців і представників професійно-технічних навчальних закладів», - завила Лілія Гриневич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: