У Львові відкриється пленерна виставка «Мистецтво на варті Поморянського замку»

b_400_0_16777215_00_images_Pavl_00068

25 червня 2018року о 19.00 в кав’ярні-галереї «Штука» (Львів, вул.Котлярська, 8) відбудеться відкриття пленерної виставки під назвою «Мистецтво на варті Поморянського замку», інформує Фотографії старого Львова.

25 червня 2018 року о 19.00 в кав’ярні-галереї «Штука» (Львів, вул.Котлярська, 8) відбудеться відкриття пленерної виставки під назвою «Мистецтво на варті Поморянського замку», інформує Фотографії старого Львова.

Відомі львівські художники Ольга Дуда, Дарія Зав’ялова, Наталка Пухінда, Юрій Сичов-Глазун, Микола Ступінський, Іван Турецький, Ірина Фартух презентують публіці свої пленерні роботи, що були виконані після обвалу східного крила Поморянського замку. У виставці також бере участь ряд молодих митців з коледжу ім.І.Труша (Квітослава Булавіна, Ліліана Харьковська) та Національного лісотехнічного університету України. Графіка та живопис – образотворча мова, якою митці промовляють до глядача, фіксуючи вже втрачене крило, ритми стабілізуючих риштувань, гнізда лелек на зруйнованих коминах, трьохсотлітній ясен десь у глибині парку.

Усі ці роботи однозначно унікальні. Унікальні тим, що саме таким, яким зафіксовано на них замок, ми не побачимо його більше ніколи. Чому? Бо в гіршому разі, за відсутності фінансування, наступного разу на тілі замку будуть нові рани, проте у кращому випадку він отримає нове життя. Перший крок до відродження замку – ревіталізація призамкового парку. Тому, наприкінці виставки в п’ятницю, 29 червня 2018 року в кав’ярні-галереї «Штука» (Львів, вул.Котлярська, 8) відбудеться благодійний мистецький аукціон, на якому всі охочі зможуть придбати роботи виставлені навиставці. Усі кошти, виручені від продажу творчих робіт, будуть використанні на закупівлю садово-паркового інвентаря та догляд за територією парку в ІІ півріччі 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: