«Битимемо чужих і своїх»: Аваков оголосив «хрестовий похід» проти контрабанди

9F76C081-D4AE-43C8-B3B4-5DA57AE44121_w1023_r1_s

Аби припинити незаконний перетин товарів через кордон, Верховна Рада має криміналізувати статті за контрабанду, – наголосив очільник МВС.

Надходження від митниці є ключовою статтею поповнення державного бюджету, тому влада почала «хрестовий похід проти контрабанди». Про наміри знизити втрати від незаконного перевезення товарів заявив глава МВС Арсен Аваков на Facebook.

За його даними, видаткова частина бюджету – 991,7 млрд грн, а заплановані надходження від митниці у 2018-му – 343 млрд грн, тобто 34,5% від усього бюджету. За підсумками травня є невиконання – близько 20 млрд грн.

«Втрати від півтора десятка контрабандних схем складають – 105 млрд грн. Це більше як 10% всього бюджету країни! Більше ніж бюджет Міністерства оборони (82 млрд грн) або МВС (60 млрд грн з ДПСУ, поліцією, НГУ, ДСНС й іншими)», – написав Аваков.

Міністр внутрішніх справ заявив, що боротьба із контрабандою не була у сфері відповідальності МВС та Нацполіції, але якщо «найважливіша держсистема валиться під тиском негідників» він «вирішив підставити плече і втрутитися». Окремо наголосив, що «стоятимемо жорстко, і битимемо чужих, але особливо своїх, якщо що».

Зі слів очільника МВС, у кількох «високих кабінетах» їх звинуватили у розв'язанні «війни силовиків», а велика кількість експертів зазначила, що це просто «перерозподіл фінансових потоків», але вони «не будуть мириться з таким».

«Прем'єр збирав бізнес. Потім я з Мінфіном окремо. Контрабанда та контрафакт вбивають білий, легальний бізнес. Вони накидали нам пропозицій і питань – поліпшити, проконтролювати, не тиснути чесних. Бачу наснагу в їхніх очах, і недовіру бачу: бояться бути ошуканими в кращих очікуваннях», – описав Аваков зустрічі профільних ініціативних груп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: