Комісія ЛМР винесла попередження про порушення етики депутатові від ВО «Свобода»

11f1d1e06e0213c5ab0c235bdef495a0_XL

Депутатові Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрієві Карбовнику винесуть публічне попередження за неетичну поведінку та попросять вибачитись перед своїми колегами з фракції «Самопомочі».

 

Сьогодні, 25 червня відбулося засідання постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради, на якому депутати розглянули звернення «Секретаріат ради» щодо заяви депутатської фракції «Об'єднання «Самопопоміч» у Львівській міській раді щодо можливих порушень правил депутатської етики депутатом ЛМР Андрієм Карбовником.

У своєму виступі Андрій Карбовник заявив: «… оце, що ми зараз спостерігаємо, це зачитування запитів самому для себе, мені нагадує процес, який носить співзвучну назву із фракцією більшості, яка зараз є, яку називають «Самопоміч», яка в медицині чи в науці називається анонізмом («анонізм» – неправильне вживання медичного терміну «онанізм», яке побутує у розмовній мові, – ред.), а в народі навіть не буду називати, як».

Після обговорення питання порядку денного комісія ухвалила рішення про факт порушення Андрієм Карбовником правил депутатської етики. Це рішення члени комісії ухвалили одноголосно, керуючись Статутом територіальної громади м. Львова. Зокрема, депутати апелюють до норм статті 41 Статуту територіальної громади м. Львова, а саме пунктів, які стосуються етики поведінки депутатів ЛМР. За словами голови комісії Юлії Гвоздович, у Статуті вказано, що кожен депутат повинен керуватися правилами депутатської етики - з повагою ставитися до честі та гідності колег-депутатів, службовців, та утримуватися від заяв, дій та вчинків, які компроментують колег-депутатів і керуватися у своїй діяльності та поведінці загально визнаними принципами порядності та толерантності і не вживати публічних висловлювань¸ які можуть трактуватися, як образа.

Голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради ЛМР Юлія Гвоздович зазначила: «Ми на засіданні комісії одноголосно підтвердили факт порушення Андрієм Карбовником принципів депутатської етики і хочемо звернути увагу територіальної громади м. Львова на порушення цим депутатом норм законодавства і суспільно-визнаних моральних та етичних принципів. На сесії представник нашої комісії звернеться до Андрія Карбовника і запропонує йому попросити пробачення».

Отож, комісія законності, депутатської діяльності та свободи слова ухвалила таке рішення:

  • Попередити депутата Андрія Карбовника про неприпустимість використання образливих висловлювань у сесійній залі у подальшій діяльності.
  • Управлінню «Секретаріат ради» висвітлити рішення постійної комісії з цього питання шляхом розміщення публікації на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.
  • На одному з найближчих пленарних засідань сесії представнику постійної комісії поінформувати депутатський корпус про рішення постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова про прийняте комісією рішення; звернутися до депутатів із закликом про неприпустимість неетичної поведінки депутатів, в тому числі і використання ними образливих висловлювань, на пленарних засіданнях та на засіданнях робочих органів ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: