Стало відомо, коли розпочнуть будувати платну дорогу від Корчової до Львова

avtoban
Фото: ілюстративне. Джерело: Львів — місто натхнення

Українська влада поінформувала, що автострада від польсько-українського пункту пропуску Корчова до Львова таки буде зроблена.

Її будівництво має розпочатися вже в наступному році. Таку інформацію у суботу оприлюднив у Ярославлю на Підкарпатті міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, інформує Наша Польща.

За його словами, міністр транспорту України Володимир Омелян підтвердив, що вже «з наступного року розпочнеться будівництво комерційної, концесійної автостради довжиною у 80 кілометрів, котра з’єднає східний кордон у Корчовій з Львовом».

Свій намір українська сторона підтвердила в ході зустрічі, під час якої було підписано угоду щодо покращення транскордонної інфраструктури між обома країнами.

Як нагадує польське видання, розташована недалеко від Ярославля Корчова це кінцевий пункт найдовшої в Польщі автостради А4, котра має 628 км. А4 бере свій початок від Єнджиховіц на кордоні з Німеччиною і провадить через 5 воєводств до пункту перепуску на українському кордоні в Корчовій.

Траса є частиною ІІІ Панєвропейського транспортного коридору.

Польський урядовець також розповів, що «український міністр Володимир Омелян у ході зустрічі поінформував, що українська сторона готує і розпочне реалізацію ще одного потужного проекту будівництва дороги, що поєднає Львів із Одесою, з відгалуженням до Києва. Це має бути швидкісна дорога». Польський міністр висловив сподівання, що це дозволить поєднати Одесу з портами Триміста.

Швидкісна дорога зі Львова до Одеси має повстати до 2024-2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: