Інформація про стан здоров’я Олега Сенцова вкрай суперечлива, – Денісова

589acbeb4aa595524a56288348a7b8ce.760_400

Сьогодні 44-й день голодування Олега Сенцова. В інформації, яка надходить про стан його здоров’я - суцільні розбіжності.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«15 червня, коли я була під дверима колонії у Лабитнангі, Тетяна Москалькова повідомила мене, що Олег припинив голодування. За годину сказала, що «він був готовий припинити голодування, але голодування він не припинив. Кожен день він отримує з його згоди поживні суміші, які включають вітаміни, білки та всі необхідні елементи. Стан його здоров’я задовільний».

Того ж дня розмовляла із Уповноваженим з прав людини у Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком. Він проінформував мене, що останній раз був у Олега 5 червня. Голодування він не припинив, знаходиться у медсанчастині під постійним наглядом лікарів, йому ставлять крапельниці із глюкозою і ребоксином.

Враховуючи суперечливість наданої інформації, я одразу запросила в Уповноваженої з прав людини РФ офіційну за підписом лікаря інформацію про стан здоров’я Олега», – написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що 21 червня Тетяна Москалькова надіслала їй лист Уповноваженого з прав людини в ЯНАО, у якому повідомлялося, що станом на 20 червня 2018 року Олег Сенцов отримує щоденну підтримуючу терапію, стан здоров’я його задовільний.

«Того ж дня Тетяна Москалькова заявила в ЗМІ, що «Олег виглядає добре, набрав кілька кілограмів. Йому, за його згодою застосовують підтримуючу терапію, і це – як лікувальне голодування виходить».

22 червня до мене надійшла відповідь і від Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і правам людини Михайла Федотова, який написав, що «Олега щоденно оглядають медичні працівники: відбувається загальний огляд і аналізи. З 25 травня 2018 року призначається та проводиться підтримуюча терапія (розчин глюкози, вітаміни групи В і С, водно-сольові розчини, Аміновен, Інтраліпід)», – зазначила омбудсмен.

8 червня був проведений спільний лікарський консиліум за участю лікарів-спеціалістів Лабитнанзькоі лікарні (анастезіолога, терапевта, ендокринолога, хірурга), за його результатами - стан здоров’я Олега Сенцова оцінено як задовільний, лікування скориговано, рекомендовано прийом сумішей для спеціалізованого харчування. В той же день Олег дав письмову згоду на прийом суміші для спеціалізованого харчування і з 8 червня він отримує суміш для ентерального годування «Nitridrink”(прийом кожні 4 години). Таку ж суміш отримувала і Надія Савченко в період її тривалого голодування».

«23 червня, на моє питання до адвоката Олега, чи може він підтвердити таку інформацію, Дмитро Дінзе повідомив, що Олег написав цитую «якусь заяву, в якій йдеться про те, що у випадку нової кризи і якщо за висновком лікарів це буде необхідно, то він прийматиме цю поживну суміш сам. Аби не застосовували зонд і не травмували слизову».

За словами адвоката, суміш в колонії є, але він її не вживає», – пише Людмила Денісова.

Вона зазначила, що у відеозв’язку з Олегом Сенцовим їй відмовили. Фото не надають.

«Вся ця суперечлива інформація змушує ставитися до неї з великою недовірою. Очевидно тільки те, що від нас приховують справжній стан здоров’я Олега.

Вимагаю негайного доступу до людини, яка 44 дні голодує й зараз знаходиться на межі життя і смерті!

Я закликаю міжнародні організації сприяти моєму допуску на відвідування Олега Сенцова або відвідати його разом зі мною!

Я підтримую офіційне прохання Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда до Президента РФ помилувати Олега Сенцова!

Вимагаю негайного звільнення Олега Сенцова!» – наголосила Людмила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: