На території Львова таборів ромів немає, - Садовий прокоментував кривавий напад на ромський табір

IMG_4261

На території міста Львова таборів ромів немає, а злочин, який відбувся - на території Пустомитівського району.

Про це заявив журналістам під час брифінгу сьогодні, 26 червня, міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Дивись.info.

«Ви звернули увагу на те, що розслідування проводить Пустомитівський райвідділ поліції, оскільки злочин відбувся на території Пустомитівського району», - зазначив Садовий.

Він також запевнив, що інші злочини щодо ромів, відбувалися на території Львівської області. «Саме тому в межах області потрібно спільно сідати та пропрацьовувати вирішення даних проблем, але над цим має бути посилений контроль та думальні процеси на державному рівні», - зазначив Садовий.

За його словами, зараз пробують скерувати відповідальність за інцидент в сторону міста, але місто має свою компетенцію, а держава - свою.

«По-перше, те, що сталося це велика біда. Для мене це був особисто шок, коли я від поліції дізнався, яким чином вчинявся цей злочин. Коли люди йшли цільово різати та убивати. Ці речі несумісні зі здоровим глуздом, тому доречно, якісно має зробити свою роботу Служба Безпеки та правоохоронні органи», - наголосив мер Львова.

Він також розповів, що неодноразово звертався із пропозиціями до державних органів, аби ті передали компетенцію громадської безпеки містам, але ніхто цього не зробив.

«І ми побачили зараз, до чого це доводить. Держава свої функції належним чином не виконує. Згадайте всі напади на ромські табори впродовж останнього року і ніхто не був покараний за це», - каже Андрій Садовий, - тому я звернувся до працівників правоохоронних органів розслідувати дані справи максимально оперативно та подати для громадськості всю інформацію».

Садовий також сказав, що зараз починають говорити про російський слід у цій справі.

«Не виключено. Покажіть це, будь ласка. У нас всі проблеми в Україні пробують прикрити питаннями російського сліду. Так, гібридна війна ведеться, але дуже багато в нас гібридної війни, яку дуже часто державні органи застосовують до своїх мешканців», - висловився міський голова.

Своєю чергою, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко також  розповів, що міська влада запропонувала допомогу постраждалим в ту ніч ромам.

«Зокрема, після того, як стався інцидент, ми одразу в неділю запропонували допомогу наших соціальних працівників. Спочатку надали наш соціальний центр, де постраждалі перебували до вчорашнього дня. Так само сьогодні-завтра вирішується питання щодо траспортування безпосередньо тіла загиблого. Після того, як будуть вирішені процедурні питання з судом та прокуратурою, ми допоможемо, щоб траспортували тіло загиблого до місця поховання», - пообіцяв Москаленко.

«Якщо говорити про Львів, то ми протягом останнього року з міжнародним фондом «Відродження», з багатьма громадськими організаціями та правоохоронцями проводили зустрічі, де обговорювали всі моделі виходів, щоб вирішувати ці проблеми. Проводили безпосередню роботу, коли в центральній частині міста можна було спостерігати, що збільшується та чи інша злочинність і бачили, що так само є злочинність з боку представників ромської національності», - пояснив заступник міського голови Львова.

«Є робота правоохоронних органів, я не можу її коментувати. Але наші соціальні працівники над цим працюють і якщо з'являється інформація, що десь базується табір, вони безпосередньо можуть підійти та зрозуміти, де і яка є проблема і чи потрібна допомога», - додав Москаленко.

Проте, чи буде якесь врегулювання проблемного питання щодо ромів у Львові, міські чиновники дати відповідь так і не змогли.

Читайте також: Встановлено особи 14 осіб, підозрюваних у нападі на ромське поселення

Нагадаємо, напад на табір ромів на околиці Львова стався пізно ввечері 23 червня: внаслідок нападу одна особа загинула, четверо отримали травми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: