Усім підозрюваним у нападі на табір ромів у Львові суд обрав запобіжний захід

630_360_1493324213-1416

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3, працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині, уночі з 23 на 24 червня.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись предметами спеціально пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень (ножами, металевими трубами, ланцюгами), здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності.

Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців. Внаслідок цього, 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення та помер.

Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за п.12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України.

Правоохоронцями одразу ж затримано одного повнолітнього, якому сьогодні, 26 червня, повідомлено про підозру за ч.4 ст.296 та п.12 ч.2 ст.115 КК України (за що законодавством передбачено покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення), а сімом неповнолітнім – за ч.4 ст.296 КК України (покарання до 7 років позбавлення волі).

Вказаним особам судом обрано міру запобіжного заходу – 60 днів під вартою без альтернативи внесення застави.

Крім цього, встановлюється причетність і інших осіб до вчинення цього кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: