В Україні зняли обмеження для Міноборони на закупівлю зброї за кордоном

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності для вітчизняних компаній оборонно-промислового комплексу, повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов у вівторок, 26 червня.

За його словами, рішення РНБО передбачає лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності для підприємств ОПК, «зокрема, дозвіл на експорт власної продукції без посередництва державних спеціалізованих компаній, всім виробникам військової техніки і зброї незалежно від форми власності». Також цим рішенням дозволено імпорт продукції військового призначення для власних потреб виробників військової техніки і зброї, а також імпорт для недержавних підприємств, що мають прямі дилерські угоди з закордонними виробниками озброєнь.

Він додав, що також рішенням РНБО знято обмеження на прямі контракти вітчизняних міністерств силового блоку, зокрема, Міністерства оборони, щодо закупівлі зброї та військової техніки за кордоном.

Разом з тим для реалізації цього рішення РНБО доручила уряду внести зміни до відповідних нормативних актів Кабінету міністрів щодо спрощення процедур надання підприємствам різних форм власності повноважень на зазначені імпортно-експортні операції. Крім того, уряду доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради проекти змін до низки законів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: