Держава оплатить лікування у приватних клініках

physician-890x395

Держава оплачуватиме медичне обслуговування українців у приватних клініках, які уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Національна служба здоров'я підписала перші 12 договорів з приватними закладами. Це значить, що вперше держава оплатить лікування у приватній клініці чи у лікаря-ФОП.

Вони надаватимуть послуги первинної медичної допомоги своїм пацієнтам.

«Днями НСЗУ оприлюднить договори із цими закладами, але я зроблю невеликий спойлер. Маємо 5 лікарів-ФОП, заводську поліклініку та приватні клініки. Географія приємно вражає: Київ, Харків, Житомир, Дніпро. І що більш цінно, невеликі міста — Нова Каховка (Херсонська обл.), Кролевець (Сумська обл.), Мирноград (Донецька обл.), Світловодськ (Кіровоградська обл.), Христинівка (Черкаська обл.), Берщадь (Вінницька обл.). І навіть є одне село — Слобідка Львівської області.

Коли ми говорили про таку можливість рік тому, нам закидали, що приватним закладам буде невигідно працювати за тарифами НСЗУ.

В реальності уже в першу хвилю отримали більше двадцяти заяв і від лікарів-ФОП, і від клінік.

Водночас, учора ми перейшли відмітку у 10 млн декларацій, які українці підписали зі своїми сімейними лікарями, педіатрами чи терапевтами», – написав Павло Ковтонюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: