СБУ затримала двох чоловіків, які готували провокації на День Конституції

f01a09a-sby1

Співробітники Служби безпеки затримали двох агітаторів «за приєднання до Росії», які готували провокації на День Конституції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманими виявились мешканці Дніпропетровщини, які займалися агітацією у російських соцмережах.

«Протягом останнього місяця основні «зусилля» зловмисників були спрямовані на провокацію масових заворушень та порушень громадського порядку під час урочистих заходів до Дня Конституції України», - повідомили правоохоронці.

Також затримані агітували за входження центральних і східних областей України до складу Росії та насильницької зміни конституційного ладу нашої держави.

Під час обшуку правоохоронці виявили «звинувачення» підрозділів ООС у провокаціях обстрілів в ОРДЛО та неправдиві «довідки» прибічників терористів із значно завищеними втратами ЗСУ.

Оперативники вилучили у зловмисників  комп’ютерне обладнання.

Також у «агітаторів» знайшли інструкції, начебто спеціально розроблені та надані для розповсюдження представниками спецслужб РФ, для обходу блокування заборонених в Україні соціальних мереж та Інтернет-сайтів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: