У Львові показали телевізійну версію фільму «Лукаве Людобуйство»

original-photo

У Львівській обласній універсальній наукові бібліотеці відбувся перегляд телевізійної версії фільму «Лукаве Ludobójstwo» – історично-документальне розслідування історії Волині 1942–1943 років, передає кореспондент Дивись.info.  

У Львівській обласній універсальній наукові бібліотеці відбувся перегляд телевізійної версії фільму «Лукаве Ludobójstwo» – історично-документальне розслідування історії Волині 1942–1943 років.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Сюжет фільму побудований на українських та польських джерелах, на документах з архівів НКВД, на свідченнях з літописів УПА, на спогадах ще живих свідків тих подій висвітлює незручну для окремих польських політиків та істориків правду про події на Волині.

«Кожна версія подій на Волині має право на життя, але є безліч нюансів, які треба враховувати. Я можу повторити слова, які звучали у цьому фільмі. Потрібна клопітлива робота істориків з обох боків. Нам жаль польська сторона не надто прагне до такої роботи. У 2013 році у Польщі почала розкручуватися концепція, що події на Волині є геноцидом щодо поляків, опираючись на недостовірні дані, фальшуючи документи» - заявив під час обговорення професор ЛНУ ім.І.Франка Богдан Гудь.

У коментарі Дивись.info Богдан Гудь розповів, що співпраця українських та польських істориків щодо дослідження подій на Волині останнім часом фактично згорнута.

«Жодного серйозного спільного засідання не відбувалося, жодної проблеми серйозної не обговорювалося, і що найважливіше, жодного спільного рішення не приймалося. Це позиція польської сторони і беззубість нашої сторони. Ми вдаємо, що нічого не відбувається, приймаємо якісь обтічні формулювання, з надією, що польські партнери це оцінять. Але це абсолютна ілюзія», - розповів Богдан Гудь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: