У Вроцлаві відкрили кільце генерала УНР Марка Безручка

fdeff13f367b13cb2ea73ec27121c820_XL

З ініціативи керівника об’єднання «Українське коло» Ігоря Саламона, у Вроцлаві триває Рік міста Львова.

Депутати Львівської міської ради взяли участь у відкритті кільця генерала УНР Марка Безручка у Вроцлаві. Акція відбулась з ініціативи української громади при підтримці керівництва міста та Генерального Консульства України в Польщі. Про це інформує портал депутатів ЛМР.

«Це дуже добре, коли з’являються вулиці українських героїв, а також українсько-польських героїв, яким є Марко Безручко, - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, - Такі постаті показують, що разом ми сила, міць і можемо протиставитись будь-якій загрозі. У Варшаві є сквери Тараса Шевченка, Василя Стуса, але ми працюємо, щоб з’являлось все більше таких місць та імен. Працюємо над тим, щоб у Вроцлаві згодом постало українське консульство, адже є підтримка місцевої влади, розуміння громади, що таке консульство потрібне, і є переконання, що Міністерство іноземних справ докладе всіх зусиль до цього, адже тут проживає велика українська громада».

«На Водохреща ми розпочали Рік Львова у Вроцлаві. Зараз триває другий етап. У нас діють два фестивалі: «Калейдоскоп  культур» і «Viva Ukraina! Viva Polonia!». Проте ми вирішили започаткувати також співпрацю між вищими навчальними закладами наших міст, щоб ректори, викладачі представили культуру академічну. Тісна співпраця налагодилась між Львівською та Вроцлавською політехнікою, що дуже знаково. Адже після війни багато хто з львівської еліти переїхав до Вроцлава, започаткувавши тут наукову школу.  Крім цього, у вроцлавських вишах навчається багато українських студентів».

Ім’я генерала Марка Безручка — це третя «українська» назва на карті Вроцлава. У місті вже є вулиця Тараса Шевченка та вулиця Українська.

Генерала Марка Безручка зафіксували в топоніміці Вроцлава з нагоди на 100-річчя незалежності Польщі, оскільки, на думку місцевої влади, він є символом польсько-українського партнерства.

У 1920 році Марко Безручко також очолював героїчну оборону Замостя у війні проти Червоної армії і брав участь у розгромі Кінної армії Будьонного під час битви під Комаровом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: