Як «Воплі Відоплясова» клубним концертом закривали перший сезон «Українського вибраного» у Львові (фоторепортаж)

IMG_4296

Перший сезон проекту «Українське вибране», що проводить Холдинг емоцій «!FEST» та Українська академія лідерства – завершено. Позаду виступи «Піккардійської Терції», «Плачу Єремії», «ТарТака», «Кому Вниз» а також – зовсім свіжий – гурту «ВВ».

І, будьмо відвертими, фінал сезону видався дуже вдалим. Журналісти Дивись.info побували на виступі без перебільшення культового українського гурту й готові поділитися враженнями та фото.

Перше, що хочеться зазначити – звук. Технічна команда у «ВВ» спрацювала на висоті, адже у будь-якій частині не маленької зали в FESTrepublic звук був чітким та відлагодженим, чутно було усі фірмові вокальні вибрики Скрипки та кожен із інструментів.

 

Друге: цим музикантам варто частіше виступати у Львові. Адже немаленький, як уже говорилося, FESTrepublic зібрав аншлаг. Напевно, якби людей було буквально на пару десятків більше, то для пересування залою, треба було би згадувати гру, де аби поставити переплутані цифри по ліку, треба рухати їх туди-сюди в обмеженому просторі, міняючи місцями. Така кількість публіки свідчить про великий запит аудиторії на виступи «ВВ». Зрештою, гурт далеко не часто приїжджає до Львова з «сольниками». Не враховуючи закритого минулорічного виступу на Дні курсанта в Національній академії сухопутних військ, Скрипка і компанія приїздили до Львова майже три роки тому.

Попри поважний вік колективу, гурт створений 1986 (!) року, «ВВ» - це та команда, яка знаходиться поза часом. За 30 років на сцені вони геть не старіють в плані енергетики та енергійності виступів і своєї творчої магії, яка зачаровує глядачів. Здається, у Львові й самі музиканти дещо зачарувалися публікою.

До того ж, команда «ВВ» дуже мудро поставилася до складання сет-ліста, бо львів’янам запропонували буквально повний спектр задоволень – від улюблених хітів, до невеликих імпровізацій та хорового (із публікою, звичайно) виконання народних пісень.

На маловідомих композиціях Олег Скрипка навіть не акцентував увагу впродовж виступу, адже розумів, що люди прийшли на «Танці», «Країну мрій», «Чіо-сан», «Весну» та чимало інших пісень, впізнаваних з перших секунд. Львівська публіка не те що розігрілася, вскипіла буквально за кілька композицій. І от вже всі гучно співають «тра-а-ави, тра-а-ави» та «Галю, приходь!»

Додали приємного драйву українські народні пісні, під які мовчати й стояти спокійно не можливо за замовчуванням. А з енергетикою Скрипки, який вимальовує у повітрі дивні візерунки й стрибає по сцені замінюючи мікрофон спочатку трубою, а потім акордеоном, стояти спокійно просто не сила: публіка танцює й виводить хором народний мотив про Галю, яку спочатку підманули, а потім забрали із собою. Завершується все майже медитацією під «Горіла сосна». До речі, можна було зловити себе на думці, що ти не на клубному концерті, а на сільському весіллі, де «всі свої» й музиканти геть рідні.

Прогнозовано апогеєм вечора стали «Весна» з незвичним довгим концертним вступом, а також «Танці», і зовсім не важко здогадатися, що під цю пісню робила публіка. А от після цього відбувся дивний та неочікуваний момент. На піку виступу, коли музиканти традиційно манірно зібралися за куліси в очікуванні благань вийти на біс, цього самого виходу не сталося, натомість – почався благодійний аукціон від Української академії лідерства.

Ведучі благодійного аукціону за немалі гроші (середня ціна лотів склала близько 2 тисяч гривень) віддали барабанні палички, якими у цей вечір користувався Сергій Сахно, барабанщик гурту, концертну афішу з автографами музикантів й ексклюзивне поло у стилі нарядів «ВВ», зроблене спеціально під цей виступ. Втім, під час цієї неочікуваної паузи глядачі дещо знітилися, ряди під сценою суттєво порідшали, а адреналіну в крові стало поменше. Відтак, під час виходу на біс музикантам довелося знову розкачати уже частково охололу публіку «Країною мрій». Гурт зіграв ще пару композицій і після цього вже остаточно залишив сцену. А втомлені від стрибків, танців та співів львів’яни поволі покрокували до виходу, напевно, очікуючи, які приємні сюрпризи організатори підготували для другого сезону «Українського вибраного».

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: