На Львівщині розпочали ознакування місць, пов’язаних із сучасними героями та видатними діячами

пам
фото: ЛОДА

Одним із перших ознакували село Шнирів, що на Бродівщині: родинне село заступника Голови Генерального Секретаріату Української Головної Визвольної Ради Петра Федуна, повідомили у ЛОДА.

В межах реалізації «Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2018-2020 роки» до кінця року ознакують 40 місць пов’язаних з сучасними героями, видатними діячами, історією, культурою та релігією.

«У співпраці з істориками, діячами культури та районами області ми сформували список із 40 об’єктів, які плануємо ознакувати. Це будуть інформаційні таблиці на дорогах загальнодержавного значення із зазначенням події, або ж особистості, яка мала місце в нашій історії», - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Додамо, що з нагоди відзначення 100-річчя Західно-Української Народної Республіки, в області встановлять інформаційні таблички з вказівниками місцерозташування родинних сіл та могил найвідоміших діячів Західно-Української Народної Республіки на Львівщині.

Це такі відомі постаті, як: Андрій Мельник, полковник армії УНР, голова Проводу ОУН (Дрогобицький район, с.Воля Якубова), Віктор Курманович, генерал УГА (Золочівський район, с.Велика Вільшаниця), Олена Степанів, перша в світі жінка-офіцер, чотар УГА (Перемишлянський район, с.Вишнівчик), Григорій Трух, чотар УСС, автор пісні «Ой, у лузі червона калина» (Стрийський район, с.Гірне, могила Миколи Мариновича, генерал-хорунжий УСС (Яворівський район, с.Оселя).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: