У Львові презентували цьогорічний мистецький проект «Арт-куб»

IMG_20180628_181427

Другій рік поспіль львів’янам та гостям міста презентують мистецький проект «Арт-куб» від Всеукраїнського громадського об’єднання «Вільні».

Тут відображені роботи сучасних українських митців. Функція заходу – просвітницька. Організатори хочуть показати суспільству, що еліти України – це митці. Ті люди, які зараз формують українську свідомість.

Тож у дні джазового фестивалю мистецький проект презентують неспроста.

«Це на часі. Тому що кількість уваги, яка прикута в цей час до Львова, дуже велика. Тому показати художників саме в цей час доречно. Більше того, ми ж несемо просвітницьку функцію. Наша мета – створити ім’я для тих художників, з якими ми співпрацюємо», - каже куратор проекту Олександр Ховпун.

На відміну від минулого року, у 2018 проект експонують біля Оперного театру.

Дизайнер Івона Лобан розповідає: люди захоплюються сучасним мистецтвом, адже навіть під час того, коли «Арт-куб» лише встановлювали, можна було побачити велику кількість захопливих поглядів. Ті, хто проходять повз, цікавляться, зокрема, тим, хто є авторами експонованих робіт.

«На даний момент це є прізвища відомих молодих художників. Оленка Жеребецька, Олеся Білобран, Соломія Ковтун, Лесь Панчишин, Руслан Грабар, Петро Романчук і дуже-дуже багато інших », - зауважує дизайнер Івона Лобан, яка також є  куратором виставки.

Цьогорічна концепція проекту – «Місце людини-творця у світі».

«Митці є передвісниками суспільних змін. Ми завжди знаємо, що філософи і митці – світочі. І речі, які народжуються в них у голові, через деякий час з’являються  у суспільних процесах.  Це дуже важливі речі для самоідентифікації, самовизначення нації. Тому я приділяю цьому особливу увагу», - наголошує голова правління арт-фундації «Вільні» Ольга Філатова.

За цей рік «Арт-куб», пояснюють організатори, побачили близько 15, мільйона людей. Адже проект мандрував містами Західної України.

Нині ж побачити «Арт-куб» біля Львівського національного академічного театру опери та балету можна буде до завершення джазового фестивалю.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: