Видатний економіст Джонатан Ветцель розповів, як зробити бізнес у Львові ефективнішим

img2948-7ba04a635896000ddaf9911c6889b82a

Джонатан Ветцель поділився із міським головою власним досвідом та порадами, як сприяти веденню бізнесу в містах та робити їх ефективнішими. За його словами, саме за містами — майбутнє світу. І Львів може стати чудовим зразком для інших.

Про це пише прес-центр ЛМР.

«Споглядаючи крізь призму Китаю, скажу, що бачу світ майбутнього урбаністичним. Спільна інфраструктура, кооперація, однакові стандарти. Міста потрібно єднати. І я не про фізичний бік. Місто не може бути успішним, якщо довкола нього все погано. Потрібно переймати корисний досвід та презентувати успішні практики. І це має бути взаємний процес», — зазначив Джонатан Ветцель.

Натомість, міський голова Андрій Садовий поділився з економістом-футурологом планами щодо подальшого розвитку Львова, а також розповів про міську стратегію розвитку та кроки місцевої влади щодо побудови успішного міста й успішної країни.

«Немає жодного міста, де були б вирішені всі проблеми. Ми започаткували ініціативу Urban Talks, за якою їздимо містами України, ділимось нашими успішними практиками й досвідом, переймаємо корисні кейси. Для мене міста — це турбореактивний двигун, який може вивести країну на нову орбіту розвитку. Тут — концентрація освіти, науки, культури. І я б дуже хотів, щоб усі міста України були на найвищих щаблях розвитку. Їм потрібно об’єднуватись, — зазначив Андрій Садовий. — Коли ми формували стратегію розвитку Львова, то зробили акцент на туризмі та ІТ. Зараз же — час для нових викликів. Тож ми оновлюємо цю стратегію, аби стати ще й містом креативної індустрії».

До слова, Джонатан Ветцель досліджує тренди світової економіки, процеси урбанізації та сталого економічного розвитку, є радником державних і місцевих органів влади, урядів в усьому світі. Окрім того, він є директором McKinsey Global Institute в Азії, старшим партнером компанії McKinsey та глобальним лідером Спеціальної Ініціативи Міст Району Хуанпу, Шанхай, Китай. Гість буде головним спікером конференції IT Jazz, яка проходитиме у Львові впродовж 29 червня — 1 липня, і стане платформою для спільного обговорення світової й української економіки та ІТ-індустрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: